Een 29-jarige Fransman zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van disndag op woensdag in Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie trof in totaal bijna 50 kilo hennep en hasj in zijn auto en een woning aan.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de man rond 5.00 uur op een parkeerterrein aan de Kamel in Bergen op Zoom. De man stapte met een grote boodschappentas in en reed weg.

De agenten ontdekten aan de hand van het kenteken dat de auto eerder betrokken was geweest bij een verdachte situatie. Daarop gaven ze de bestuurder ter controle een stopteken. De bestuurder negeerde dit en probeerde weg te vluchten, maar kon na een korte achtervolging aan de kant worden gezet.

Bij de controle verzette de bestuurder zich in eerste instantie, maar de agenten konden hem toch aanhouden. Uit de auto kwam een sterke henneplucht en er bleek in de kofferbak inderdaad een grote hoeveelheid henneptoppen en hasj te liggen.

De politie heeft later een woning aan de Kamel doorzocht. De verdachte had een sleutel van dit huis in zijn bezit. In de woning werden 2.500 euro contant geld en nog meer hennep en hasj gevonden. Alle drugs en het geld zijn door de politie in beslag genomen.