De maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus zorgen bij veel ondernemingen in Halderberge voor financieel zware tijden. Veel ondernemers komen daarom met creatieve oplossingen om toch overeind te blijven.

Sport- en fitheidscentrum Fit en Gezond in Oudenbosch heeft een vertaalslag gemaakt naar de digitale wereld. Training en begeleiding gaan zoveel mogelijk door, maar dan niet op de sportlocatie zelf, maar bij de mensen thuis.

"Dagelijks maken we nieuwe video-instructies die we vervolgens op ons YouTube-kanaal zetten", legt Daniël van Gool van Fit en Gezond uit. "Deze zijn niet alleen voor onze leden, maar zijn beschikbaar voor iedereen. Mensen reageren er goed op en zijn bovendien blij dat ze bekende gezichten zien die de instructies geven."

Restaurant D'n Halder uit Hoeven begon enkele dagen na de sluiting van de horeca met een afhaalservice om drie dagen later al te stoppen. "Het liep erg goed. Mensen konden via sociale media bestellen en via een tikkie betalen", vertelt eigenaar Randy Mollen. "Het werd zeer goed ontvangen. Maar de cijfers van de besmetting bleven stijgen en voldoende afstand houden tussen onze klanten en ons eigen personeel konden we niet garanderen. Daarom zijn we weer gestopt. Gezondheid staat voorop en dat werk komt wel weer."

Fysiotherapie Van Zuilichem in Oud Gastel verricht tegenwoordig veel van haar werkzaamheden op afstand. De eerste stap is een telefonische klachtenanalyse, gevolgd door beoordeling, een video- of telefonisch consult en pas na toestemming van de arts of verwijzer krijgt een patiënt toestemming om de praktijk te bezoeken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.