Bewoners van verzorgingstehuis Blankershof in Oud Gastel ontvingen sinds de coronacrisis veel attenties van mensen die hen een hart onder de riem wilden steken. Bewoner Smits heeft namens alle cliënten met een brief zijn dank uitgesproken voor alle kaarten, bloemen en gebakjes die werden bezorgd.

De bewoner bedankt de vele mensen die tekenen van medeleven hebben gestuurd, omdat vele ouderen "meer eenzaam zijn dan anders, omdat ze hun contacten niet kunnen zien of ontvangen".

De attenties geven volgens Smits weer moed om er, ondanks de netelige situatie, weer tegenaan te gaan. "Er kwamen vele soorten steunbetuigingen in vele kleuren en maten. Zij zijn door de verzorgenden centraal zichtbaar geplaatst, zodat iedereen ervan genieten kan."

Hij sluit zijn brief af met iedereen nog eens hartelijk te bedanken namens alle bewoners. "Wij hopen met z'n allen goed door de moeilijke tijd komen. Ook u wensen wij sterkte voor de komende periode."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.