Tot nu toe zijn in totaal dertien coronapatiënten uit het Bravis Ziekenhuis ontslagen, zo meldde het ziekenhuis dinsdag in een update. Dat wil niet zeggen dat zij genezen zijn, maar hun klachten zijn dermate afgenomen dat zij thuis verder kunnen aansterken.

"We zien dat het ziektebeeld bij mensen met het coronavirus heel divers is. Patiënten die in het ziekenhuis terechtkomen, hebben lichamelijke klachten waar zij hulp voor nodig hebben. Patiënten kunnen naar huis als zij van de klachten, waardoor zij in het ziekenhuis zijn beland, genezen zijn", laat het ziekenhuis desgevraagd weten.

Deze patiënten kunnen dus nog wel verkoudheidsklachten zoals hoesten en niezen hebben en het virus bij zich dragen, maar voor deze patiënten geldt wel dat zij na 24 klachtenvrije uren weer naar buiten kunnen.

Het ziekenhuis doet wederom een oproep om de maatregelen van het kabinet in acht te nemen. "Het Bravis ziekenhuis doet nogmaals een beroep op patiënten, bezoekers en medewerkers om minimaal 1,5 meter afstand te houden."

"Stap dan ook niet in een drukke lift, neem verspreid plaats in de wachtruimte, ga niet dicht op elkaar in de rij staan en houd bij de balies minimaal 1,5 meter afstand tot de baliemedewerker. Zo verkleinen we samen de kans dat we besmet raken of anderen besmetten."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.