De huisartsenpost in Etten-Leur verhuist per direct naar de polikliniek van het Bravis ziekenhuis op Schoonhout 215. De artsen willen eventuele coronapatiënten met luchtwegklachten scheiden van de patiënten met andere klachten.

Dat is niet mogelijk op de huidige post, omdat de huisartsenpraktijk aan de Bredaseweg te klein is.

Het aantal patiënten met virale verschijnselen en klachten neemt zowel in de huisartspraktijken overdag als op de huisartsenposten in de avond, nacht en weekenden toe.

Daarom is in de huisartsenpraktijken en de huisartsenposten besloten om de patiënten die niezen, hoesten en andere griepverschijnselen hebben te scheiden van de patiënten die deze gezondheidsklachten niet hebben.

De huisartsen kunnen gebruikmaken van de polikliniek van Bravis, omdat er vanaf deze week geen consulten van het ziekenhuis meer plaatsvinden. Alle poliklinische consulten in Bravis worden telefonisch gedaan. Is een bezoek aan een polikliniek noodzakelijk, dan vindt dit plaats op de hoofdlocaties van het ziekenhuis.

In polikliniek Etten-Leur vinden overdag nog wel bloedonderzoeken, radiologische onderzoeken en ECG's plaats. Het gebouw van Bravis wordt vooralsnog alleen gebruikt in de avond, nacht en weekenden. Als het coronavirus is ingedamd, verhuist de huisartsenpost terug naar de Bredaseweg.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.