De bewoners van woonzorgcentrum Heidestede in Sint Willebrord hebben een flink aantal knutselwerkjes overhandigd gekregen, nadat Roosendaler Nina de Monnink een Facebook-oproep had gedaan om ze een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis.

Sinds donderdag geldt een lockdown van zorginstellingen, waardoor de ouderen geen bezoek meer mogen ontvangen.

Op maandagochtend heeft de initiatiefnemer een volle tas met werkjes aan de activiteitenbegeleiders van Centrum voor Wonen & Zorg Heidestede in Sint Willebrord overhandigd.

Met gepaste afstand werden de attenties voor de deur in ontvangst genomen. De Monnink is als verzorgende werkzaam bij Heidestede maar maandag gaat zij eerst langs om bij diverse zorginstellingen een tas knutselwerkjes te overhandigen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.