De organisatie van De Speer van Rijsbergen heeft besloten om de toertocht dit jaar niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. De tocht zou dit jaar op zondag 7 juni plaatsvinden.

Vooralsnog mogen alle evenementen tot en met 6 april niet doorgaan. Echter is de organisatie zich ervan bewust dat de situatie in Nederland wellicht langer zal aanhouden. Daarom wachten zij niet af en is er besloten De Speer van Rijsbergen dit jaar niet door te laten gaan.

"Vorig jaar deden er in totaal meer dan veertienhonderd toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim tweehonderd vrijwilligers mee aan het evenement. Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is op dit moment het belangrijkste", zo meldt de organisatie.

In het persbericht bedankt de organisatie de sponsoren voor hun financiële toezegging aan de Speer. Ook bedanken zij hardwerkende vrijwilligers en de ingeschreven deelnemers. De organisatie zorgt dat aan hen het geld teruggestort wordt.

Een nieuwe datum wordt dit jaar niet meer geprikt. "We gaan voor een mooie toertocht in 2021. We zullen dan wederom mooie routes voor onze deelnemers uitstippelen en gaan er ook dan één groot fietsfeest van maken."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.