De weekmarkten in Brabant kunnen vanaf aanstaande maandag 23 maart in aangepaste vorm doorgaan, zo bevestigt de Veiligheidsregio Midden-en-West-Brabant zaterdag. Omdat er onduidelijkheid was over het doorgaan van de weekmarkten, hebben de veiligheidsregio's een eenduidig besluit genomen.

De Veiligheidsregio Midden-en-West-Brabant laat weten dat markten, als het gaat om het aanbieden van voedsel, voorzien in een primaire levensbehoefte en daarom open kunnen blijven.

"Hierbij moet wel voorkomen worden dat er grote groepen mensen, meer dan honderd personen, tegelijk op de markt zijn." Daarnaast betekent het besluit dat non-food-kramen niet zijn toegestaan.

"Kramen waar ter plekke eten genuttigd kan worden, zijn niet toegestaan. Bij deze kramen kan alleen eten worden afgehaald. Dit is in lijn met de maatregel die nu ook al geldt voor horecagelegenheden."

"Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven", aldus de veiligheidsregio.