De gemeente Woensdrecht schenkt 7.200 euro aan het dorpsplatform in Woensdrecht voor het planten van wildbloemen en sierheesters. De bloemen en heesters zijn goed voor de biodiversiteit.

Ook in de gemeenten op de Brabantse Wal neemt het aantal insecten de laatste jaren af. Dat heeft uiteindelijk grote gevolgen: de bestuiving van bloemen en planten neemt af, dieren die de insecten eten, zoals vogels, krijgen het moeilijker en beestjes zoals de eikenprocessierups groeien in aantal, doordat deze minder natuurlijke vijanden tegenkomen.

Het dorpsplatform in Woensdrecht wil met de wildbloemen en sierheesters "een insectvriendelijke omgeving" creëren.

De bloemenmengsels worden gezaaid op de uitkijkheuvel bij de Fortuinstraat en Berglaan en onderaan het talud van de Vinkenslag, bij de Molenakkers. De heesters komen op drie plekken: de doorgang van de Melis Blecklaan naar de Rijzendeweg, op de hoek van de Stompe Torenlaan en Rijzendeweg en in het gazon bij de Tuinstraat en Marktje.

"Bij dit plan snijdt het mes aan twee kanten. De openbare ruimte gaat er fleuriger uitzien en de biodiversiteit wordt groter", zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Het past bovendien in het beleid van de gemeente om te werken aan de biodiversiteit. De gemeente Woensdrecht is een van de partners van het West-Brabantse Bijenlandschap dat als doel heeft om een bijvriendelijke regio te worden.