De gemeente Bergen op Zoom heeft besloten dat het tijdelijk toegestaan is om te parkeren op de Grote Markt om bestellingen af te halen bij een van de restaurants.

De landelijke maatregelen tegen het coronavirus hebben ervoor gezorgd dat horecaondernemers hun deuren moesten sluiten. In Bergen op Zoom hebben veel ondernemers daarom besloten om bestellingen af te laten halen en thuis te bezorgen zodat ze toch nog aan hun inkomsten kunnen komen.

De gemeente komt de horecaondernemers tegemoet door het tijdelijk toe te staan om te parkeren op de Grote Markt. Voertuigen mogen alleen via de Hoogstraat de Grote Markt op rijden en mogen daar vervolgens staan mits ze niet hinderlijk en gevaarlijk geparkeerd staan.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.