Koningin Máxima belde vrijdagochtend met Olof Suttorp, de voorzitter van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis. In het gesprek sprak de koningin haar waardering voor het zorgpersoneel uit.

Koningin Máxima nam persoonlijk contact op om de medisch specialisten en andere medewerkers van het Amphia Ziekenhuis, alle andere Brabantse ziekenhuizen, patiënten en hun familieleden een hart onder de riem te steken.

Suttorp voerde het telefoongesprek in het bijzijn van Remco Djamin, de voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia. Suttorp en Djamin delen graag de warme boodschap van de koningin.

"Koningin Máxima leeft met ons, onze medewerkers, onze patiënten en hun familie mee", laten ze weten. "Zij heeft enorm veel waardering voor de inzet van iedereen die de zorg mogelijk maakt."

De koningin sprak met Suttorp en Djamin over het ziektebeeld bij patiënten, het verloop van de ziekte en de impact op alle betrokkenen. "De koningin is tot in detail op de hoogte van de situatie in Brabant", zo bleek tijdens het telefoongesprek.

"Het was een gesprek vol steun en warmte, waarin ze haar grote dank en respect uitsprak met diepe waardering in deze ongekende tijden", stelt het Amphia Ziekenhuis. "Mijn man en ik leven ontzettend mee in deze moeilijke situatie", zei koningin Máxima tot slot.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.