De gemeente Bergen op Zoom roept supermarkten, horecagelegenheden en inwoners op om voedsel te doneren aan voedselbank Goed Ontmoet. De voedselbank heeft een tekort aan voedsel doordat veel mensen de afgelopen dagen hebben gehamsterd.

De voedselbank ondervindt flinke gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Daarom worden supermarkten, horecagelegenheden en inwoners van Bergen op Zoom opgeroepen om voedsel te doneren.

Goed Ontmoet zou niet de eerste voedselbank zijn die tijdelijk de deuren moet dichtdoen vanwege het COVID-19-virus. Door het hele land moesten verschillende voedselbanken al sluiten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.