De politie heeft in februari twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden chemisch drugsafval te hebben gedumpt in de Nieuwe Roosendaalse Vliet afgelopen zomer, meldt de politie woensdag. Vorig jaar werden hiervoor ook al twee personen aangehouden.

Op dinsdag 4 februari werd een 35-jarige Amsterdammer aangehouden, waarna hij voor verder onderzoek naar een cellencomplex werd gebracht. Na verhoord te zijn, mocht hij twee dagen later het politiebureau verlaten.

De politie was ook op zoek naar een 43-jarige man uit het Belgische Essen. Hij werd vrijdag door de Belgische politie overgedragen aan de Nederlandse, waarna ook hij naar een cellencomplex werd gebracht. Na meerdere verhoren is hij maandag vrijgelaten.

140 jerrycans met afval gedumpt

Op 29 juli vorig jaar ontdekte de politie dat er drugsafval was gedumpt in het oppervlaktewater van de Roosendaalse Vliet. Het afval was vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. In totaal werden er ongeveer 140 jerrycans met afval gedumpt.

De politie startte hierop een onderzoek naar de herkomst van het drugsafval. Dit leidde tot de ontdekking van een schuur waar MDMA werd geproduceerd op de Fianestraat in Bergen op Zoom.

Diezelfde dag nog werden een 34-jarige man uit Bergen op Zoom en een 57-jarige man uit Rucphen, die bij het drugslab betrokken waren, aangehouden. Later die dag werd er op de Weststraat in Bergen op Zoom nog een drugslab gevonden waar MDMA werd geproduceerd.

De politie is nog bezig om het verband tussen de twee drugslabs te onderzoeken. Tegen de vier mensen die tot nu toe zijn aangehouden wordt een proces-verbaal opgemaakt.