De gemeente Roosendaal start komende week met het planten van vierhonderd nieuwe bomen ter vervanging van gekapte en gesneuvelde bomen.

233 bomen worden geplant in de wijk Kortendijk, ter compensatie van de bomen die verloren gingen tijdens het noodweer op 26 juli 2018.

In de wijken Tolberg en Kroeven komen in totaal nog eens 169 bomen te staan. Hierbij gaat het deels om compensatie van bomen die elders door de gemeente gekapt zijn.

"Voor iedere gemeentelijke boom die gekapt wordt, komt een nieuwe boom terug", zegt wethouder Inge Raaijmakers. "Daarnaast willen we met de uitbreiding van het aantal bomen meer groen in de gemeente realiseren. Er komen verschillende soorten, zodat een grotere verscheidenheid aan biodiversiteit wordt gerealiseerd."

Volgens de wethouder is het onderhoud en het vervangen van bomen in combinatie met meer biodiversiteit wel "erg complex". "Ook het aanzicht van het straatbeeld speelt een rol. Mede om die reden is niet altijd inspraak van inwoners mogelijk. We staan altijd open voor suggesties en ideeën van omwonenden."