Energiebedrijf Vattenfall gaat deze maand de bouw van het windmolenpark bij industrieterrein Moerdijk hervatten. Eind deze maand plaatst het energiebedrijf een transformatorstation, in het voorjaar gaan de medewerkers kabels aanleggen.

Het windmolenpark wordt later opgeleverd dan gepland omdat de levering van de benodigde kabels vertraging opliep. De kabels zijn nodig om de opgewekte stroom naar het transformatorstation te vervoeren.

In april starten de voorbereidende werkzaamheden voor het bekabelen. In mei begint Vattenfall met graven en gaan de kabels de grond in.

De funderingen voor het windmolenpark liggen er al. Aannemer Dura Vermeer rondde de bouwactiviteiten daarvoor op 27 november 2019 af. Twee maanden eerder werd de eerste paal geslagen.

In totaal komen er zeven windmolens. De turbines krijgen een hoogte van 180 meter. Volgens de planning worden de molens in juli en augustus opgebouwd.

Weerstand van bewoners Klundert

De komst van de windmolens zorgde eerder voor grote weerstand van bewoners van het nabijgelegen Klundert. Zij vinden dat het uitzicht van de vestingstad wordt bedorven. De Raad van State wees hun bezwaren vorig jaar af.

De rechter vond niet dat er moet worden afgezien van de plaatsing van de windmolens. Wel komt er nu ook een groot park met zonnepanelen waarvan de inwoners van Klundert kunnen profiteren. Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) is daarvoor aangesteld als projectleider.