De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of marktkooplieden, bewoners en ondernemers de weekmarkt in Wouw mogelijk willen verhuizen van het Torenplein naar de Markt. Dat laat wethouder Cees Lok dinsdag weten op vragen van Eric de Regt en Rene van Broekhoven (Roosendaalse Lijst).

Volgens de twee raadsleden is het Torenplein een prima locatie die past bij het kleinschalige en dorpse karakter van de weekmarkt, maar is de Markt in het centrum van Wouw een betere locatie.

"De laatste jaren neemt de bedrijvigheid en het aantal activiteiten op en rondom de Markt steeds meer toe", stellen zij. "Deze bedrijvigheid kan verder versterkt en gestimuleerd worden door de weekmarkt te verhuizen."

Wethouder Lok is positief over het instellen van een onderzoek. Wel zijn er volgens de wethouder op voorhand een aantal aandachtspunten.

Zo is er wel stroomvoorziening aanwezig op de Markt, maar is die voorziening bij evenementen niet bruikbaar. De weekmarkt moet dan ook verplaatst worden bij evenementen. Daarnaast moet er goed bekeken worden waar marktvoertuigen geparkeerd kunnen worden en zal de nieuwe locatie iedere woensdagochtend aan beide zijden moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.