De werkzaamheden aan de hal van het gemeentehuis in Zevenbergen zijn momenteel in volle gang. Het stadskantoor is inmiddels twintig jaar oud en had een opknapbeurt nodig om aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen.

"Het is een grote uitdaging, want het gemeentehuis blijft tijdens de verbouwing open. Bezoekers moeten zo min mogelijk meemaken van overlast", zegt projectleider Dion de Been.

De gemeenteraad gaf vorig jaar krediet voor de modernisering van het gemeentehuis. De focus ligt daarbij op de centrale hal. Er komen zitbalies, groenelementen en een verlaagde receptie.

Ook komen in de centrale hal bakken te staan die een mozaïek met de voormalige tegels uit de hal krijgen. Door een verkeerde afwerking lagen deze tegels regelmatig los en vormden ze voor de gemeente de aanleiding om de hal op te knappen. Er komt een nieuwe rubbervloer in verschillende grijze tinten in te liggen.

Het werk aan het gemeentehuis verloopt in twee fases. Op dit moment werken bouwers aan de linkerkant van de hal aan de nieuwe publieksbalies. Dat verloopt volgens planning.

De tweede fase start vermoedelijk eind januari en zal zo'n vijf weken in beslag nemen. De nieuwe gemeentehal is naar verwachting eind februari of begin maart klaar.