De politie heeft tot nu toe negen tips ontvangen naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht. In het televisieprogramma werd de verdwijning van de Belgische man Johan van der Heyden besproken.

De 56-jarige loodgieter vertrok zondag 2 juni vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De politie hield in oktober meerdere personen aan in België en West-Brabant, onder wie Wanda van R. uit de Belgische plaats Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen werden opgepakt.

Begin november vond ook een buurtonderzoek plaats in Steenbergen, waar de auto van de Belgische loodgieter voor het laatst is gezien.

Dinsdag werd in de loop van de dag al gemeld dat in het onderzoek de zonen van verdachte Wanda van R. belastende verklaringen tegen haar zouden hebben afgelegd. De jongens van zestien en zeventien jaar zouden hebben verklaard dat het lichaam van Van der Heyden in stukken is gesneden en uiteindelijk is verbrand in een kampvuur.

De getuigenverklaringen komen overeen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen.

De politie startte dinsdagochtend in Steenbergen opnieuw met onderzoek naar de verdwijning van de Belg. Specialisten doorzochten een woning en politiehonden gingen op pad voor een buurtonderzoek.