Het bestuur van Stichting Vraag en Aanbod Gemeente Rucphen heeft besloten na 25 jaar met al haar op goede doelen in Afrika gerichte activiteiten te gaan stoppen. Aanleiding is de uitblijvende aanwas van nieuwe vrijwilligers.

Als gevolg van dit besluit zal de stichting medio maart 2020 worden ontbonden.

Vanaf 1 december 2019 worden er geen materialen meer gereviseerd en zal de werkplaats aan de St. Janstraat in Sprundel worden ontmanteld, zo maken voorzitter Henk Lahaije en secretaris Cor van der Aa namens de stichting bekend.

Op dinsdag 3, 10 en 17 december is er nog gelegenheid om materialen af te leveren bij de werkplaats. De stichting zal ervoor zorgen dat deze worden aangeboden aan andere werkplaatsen binnen het samenwerkingsverband Vraag en Aanbod Internationaal in Alphen.

Vanaf begin 2020 kunnen op afspraak materialen worden ingeleverd bij Jan Vergouwen aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge.

Ondanks jaren inzet geen nieuwe vrijwilligers

Lahaije en Van der Aa laten weten dat ze zich al enkele jaren hebben ingezet voor het aantrekken van nieuwe vrijwilligers en de problematiek op allerlei manieren onder de aandacht hebben gebracht bij inwoners van de regio Rucphen, maar dat dat niet tot nieuwe vrijwilligers heeft geleid.

Aan de hoeveelheid aangeboden te reviseren materialen vanuit de hele regio had en heeft de stichting volgens het bestuur gedurende de voorbije 25 jaar geen gebrek gehad.

"Alle werkplaatsmedewerkers en het voltallige bestuur zijn dankbaar voor de betrokkenheid van de inwoners van de regio gedurende de afgelopen 25 jaren."