De Martwienkel uit Oud Gastel gaat in totaal maar liefst 250 vogelhuisjes maken en leveren aan het Molecaten Park Bosbad. Met de komst van vogels moet de eikenprocessierups beter worden bestreden.

De eerste nestkastjes zijn maandag door medewerkers van het Molecaten Park Bosbad en cliënten van de Martwienkel, een bedrijf waar gewerkt wordt met dagbesteding, opgehangen.

Het Molecaten Park Bosbad heeft veel overlast van de eikenprocessierups, maar wil deze wel op milieuvriendelijke manier bestrijden. "Vogels kunnen ons hierbij helpen", zegt parkmanager Peter van Ostaden. "Samen met de medewerkers van de Martwienkel gaan we vooral de kool- en pimpelmezen van nieuwe huisvesting voorzien."

Het project werd door de Martwienkel met open armen ontvangen, zegt bestuursvoorzitter Johan Wagenmakers. "Onze twee organisaties hebben samen een ontwerp gemaakt. Door een oproep op Facebook en in de krant zijn we aan het nodige tweedehands tuinhout gekomen. Een vrijwilliger zaagt de delen op maat, waarna ze door onze medewerkers in elkaar worden gezet en worden geschuurd."