De politie heeft maandag rond 19.00 uur een vermoedelijke cocaïnewasserij aangetroffen in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. Zes mannen zijn gearresteerd.

De gemeente kreeg rond 17.45 uur een melding over een vreemde lucht nabij de loods. De politie kwam ter plaatse en vermoedde dat de loods werd gebruikt als cocaïnewasserij.

Het bedrijventerrein werd afgezet en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kwam ter plaatse om onderzoek te doen.

Rond 21.00 uur ontdekte de politie zes mannen op het terrein die vermoedelijk te maken hadden met de wasserij. Zij werden alle zes aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 29 en 59 jaar, waarvan enkelen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie is nog ruime tijd aanwezig geweest voor onderzoek. Rond 23.00 uur werd er op locatie een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Deze is in beslag genomen.

In een cocaïnewasserij wordt cocaïne met behulp van chemische middelen uit een vaste stof gehaald. De drugs wordt vaak in vaste vorm gesmokkeld in bijvoorbeeld shampooflessen om de pakkans te verkleinen. Door het gebruik van chemische middelen neemt de kans op explosies toe.