De politie heeft woensdag samen met handhavers van de gemeente Bergen op Zoom verkeerscontroles gehouden op de Van Konijnenburgweg en de Van Heelulaan in Bergen op Zoom en de Halsterseweg in Halsteren. Daarbij zijn 25 bekeuringen uitgedeeld.

De handhavers begonnen om 8.30 uur op de Van Konijnenburgweg. Daar werd onder meer gecontroleerd op de verbodszone voor vrachtwagens.

Vanaf ongeveer 10.00 tot 12.00 uur werd gecontroleerd op de Halsterseweg, waarbij ook werd gelet op de laad- en losplaatsen. Hierna controleerden de opsporingsambtenaren op de Van Heelulaan. De agenten letten bij deze controles vooral op het gebruik van de mobiele telefoon en het dragen van een autogordel. Ook werd met een laserapparaat op de snelheid gecontroleerd.

Uiteindelijk werden 25 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 13 voor het niet dragen van de gordel. Vier automobilisten werden bekeurd voor het gebruik van de mobiele telefoon en één persoon kreeg een boete voor het niet gebruiken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen.

"Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze 51 en 58 kilometer per uur reden, waar 30 kilometer per uur was toegestaan. Vijf bestuurders kregen een waarschuwing voor kleine overtredingen, zoals losliggende lading en het niet tonen van een rijbewijs", aldus de politie.