Een bedrijfsloods aan de Tonsedijk in Fijnaart moet 14 november op last van de burgemeester van Moerdijk voor een jaar sluiten vanwege ernstige overtreding van de Opiumwet.

In de loods werd eind augustus dit jaar door de districtsrecherche een drugslaboratorium aangetroffen waar amfetamine werd geproduceerd. Er werden zowel grondstoffen voor als het eindproduct zelf gemaakt.

De politie trof een handelsvoorraad van circa 1.000 liter amfetamine-olie aan met een geschatte straatwaarde van ongeveer 1.225.000 euro.

De gehele loods moet nu een jaar dicht. De sluiting is pandgebonden wat betekent dat de sanctie niet is gebaseerd op een al dan niet strafrechtelijk betrokken eigenaar, maar dat de overtreding die in het pand plaatsvond al voldoende reden is om het te sluiten.

Volgens de verantwoordelijke Moerdijkse burgemeester heeft de eigenaar van de bedrijfsloods in deze specifieke zaak aantoonbaar verzuimd om de overtreding vooraf te voorkomen. Hierdoor kon de zware drugsovertreding in zijn pand plaatsvinden.