Bij de zebrapaden op de Rode Poort in Etten-Leur worden woensdag en donderdag ledlampjes in het wegdek aangebracht. De lampjes gaan knipperen wanneer iemand oversteekt.

Het aanbrengen van de lampjes moet ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Uit onderzoek is eerder gebleken dat de twee zebrapaden in de Rode Poort ter hoogte van de kruisingen Bogaard en Maerlantstraat niet goed genoeg zichtbaar zijn voor het verkeer dat afkomstig is van de rotonde aan de Parklaan.

De ledverlichting wordt tevens aangebracht omdat de bebording en verlichting ter plaatse niet optimaal zijn.

Op een van de twee oversteekplaatsen vond vorig jaar een ernstig ongeval plaats. Een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur raakte zwaargewond toen ze werd aangereden door een 41-jarige bestuurder uit Schouwen-Duiveland. Het slachtoffer moest met een traumahelikopter worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Voor het onderzoek heeft de gemeente alle zebrapaden op de belangrijkste routes naar het centrum laten onderzoek. Voor een aantal van deze oversteekplaatsen zijn aanbevelingen gedaan, deze moeten nog verder worden uitgewerkt.