Het Bevrijdingsvuur dat is aangestoken in Normandië, komt op zaterdag 26 oktober aan in Etten-Leur. Rond 12.30 uur zal burgemeester Miranda de Vries het vuur officieel de gemeente binnenbrengen en een flambouw aansteken op De Markt.

De Oranjestichting haalt zaterdag het Bevrijdingsvuur op in Eindhoven. Wielrenners brengen het vuur naar De Vloeiweide, waar zij het zullen overdragen aan hardlopers van de Road Runners Etten-Leur en andere clubs. Deze hardlopers brengen de vlam vervolgens het centrum van Etten-Leur binnen.

De hardlopers worden begeleid door een colonne historische militaire voertuigen.

De dag wordt, na een tocht langs verschillende tentoonstellingen, afgesloten met een wandeltocht. Om 16.00 uur vertrekken wandelaars onder aanvoering van veteranen voor een tocht langs enkele gedenkplekken in Etten-Leur. Daar zullen zij kort stilstaan bij de slachtoffers van de oorlog.

Op 30 oktober, de dag waarop Etten-Leur 75 jaar geleden werd bevrijd, zal het vuur door de beide Etten-Leurse gildes worden meegebracht naar een Vredeswake. Het vuur wordt daarna ook in de kapel op de Markt geplaatst.

Het binnenhalen van het Bevrijdingsvuur is een traditie die al sinds 1946 in Eindhoven plaatsvindt. Jaarlijks halen fietsers van Stichting 18 September in een echte estafettetocht het vuur vanuit Bayeux, de hoofdstad van Normandië. Dit jaar willen zij het vuur over heel Noord-Brabant verspreiden.