Vier leerlingen van het Aventurijncollege in Bergen op Zoom zijn geschorst nadat zij afgelopen donderdag een leerkracht zouden hebben mishandeld.

Dat laat Mehlika Schopen, woordvoerder van Koraal, weten. Koraal vertegenwoordigt in de regio West-Brabant scholen van Het Driespan, waartoe ook het Aventurijncollege behoort.

In een gebouw van de school werd 10 oktober na de pauze een leerkracht opgewacht en door vier leerlingen in de leeftijd van vijftien en zestien jaar mishandeld.

"In het tumult dat daardoor ontstond, zijn ook enkele andere medewerkers aangevallen. Zij probeerden samen met andere leerlingen de twee partijen te scheiden", vertelt Schopen. De vier leerlingen die de leerkracht aanvielen, zijn door de politie aangehouden.

Vanwege het geweldsdelict bleef de school vrijdag dicht. De ouders werden daar middels een brief van de schoolleiders van op de hoogte gebracht. Daarin werd gesproken van een groot incident waarin er veel fysieke agressie van een aantal leerlingen is geweest richting meerdere medewerkers van de school.

Leerlingen voor onbepaalde tijd geschorst

"Het incident was dermate heftig dat we de politie hebben laten komen en zij hebben vier leerlingen van de school aangehouden. Ook als school zullen wij passende maatregelen toepassen als consequentie voor hun gedrag. Hiermee zorgen we ervoor dat de veiligheid weer terug gewaarborgd is", zo viel in de brief te lezen.

Schopen zelf spreekt van een uitzonderlijk incident. "De directeur van het Aventurijncollege zit al heel lang in het speciaal onderwijs, maar heeft dit nog niet meegemaakt." De vier leerlingen zijn voorlopig voor onbepaalde tijd geschorst.

Slachtofferhulp en mentoren van het Aventurijncollege zijn deze week, ondanks de herfstvakantie, beschikbaar voor gesprekken met leerlingen.