De politie in Roosendaal heeft zaterdag- op zondagnacht de Markt ontruimd vanwege meerdere opstootjes.

"De sfeer was rond 3.30 uur op zijn zachtst gezegd niet meer zo gezellig", aldus een woordvoerder. Iets voor die tijd waren er enkele opstootjes ontstaan in en bij een café aan de Markt, waaronder een vechtpartij tussen twee groepen jongeren in die uitgaansgelegenheid.

"Er werden wat vechtersbazen uit de kroeg gezet, maar eenmaal buiten werd het er niet echt beter op", schrijft de politie zondag in een verklaring.

"Agenten zagen vervolgens een meisje flauwvallen in de deuropening van het café, verschillende mensen bleven dicht om haar heen staan en stapten zelfs over haar heen. Omdat dit geen ideale situatie is als iemand is flauwgevallen, probeerden agenten haar naar buiten te dragen om haar hulp te verlenen."

Sfeer sloeg om

Op dat moment sloeg de sfeer echter om, aldus de politie. Mensen gooiden vuurwerk, glazen en flessen naar de agenten en een meisje trapte naar een diender. Daarop grepen de agenten naar hun wapenstok. Drie mensen werden gearresteerd: een twintigjarige man uit Bergen op Zoom, een achttienjarige man uit Sint-Maartensdijk en een zestienjarig meisje uit diezelfde plaats.

Na de aanhoudingen besloten de politie met behulp van twee hondengeleiders de hele Markt 'schoon te vegen': de agenten liepen in linie om alle aanwezigen het centrum te laten verlaten. Twee mannen van 26 en 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfsplaats werden aangehouden omdat ze de orders van de politie niet opvolgden.

Rond 4.30 uur zondagmorgen was het weer rustig op de Markt, aldus de politie. Tegen alle aangehouden verdachten worden processen-verbaal opgemaakt.