Het voormalig klooster aan de Havenstraat in Stampersgat is het winnende monument van de zesde Halderbergse monumentenprijs geworden. Wethouder Hans Wierikx reikte zaterdag het bijbehorende schildje uit.

De Halderbergse monumentenprijs is bedoeld voor de eigenaar van een pand die zich heeft onderscheiden op monumentaal gebied.

"Het klooster werd in 1928 gebouwd en er opende een meisjesschool. Diverse bestemmingen verder raakte het gebouw in verval tot de huidige eigenaren het met liefde omarmden en als het ware weer van de grond af aan opnieuw opbouwden. Het pand kreeg zijn oude charme weer terug en Stampersgat heeft weer een pand om trots op te zijn", zo luidt de mening van de monumentencommissie.

Eigenaren Pieter Bals en Cindy Heijkoop mochten de prijs uit handen van Wierikx in ontvangst nemen. De prijs bestond onder andere uit een schildje dat speciaal is ontworpen.

Het cadeau dat de monumentencommissie heeft gekozen is het terugbrengen van het Mariabeeld in de zijgevel van het voormalige klooster. Zaterdag werd symbolisch een klein Mariabeeld overhandigd.