Zwembad Aquamarant in Rijsbergen blijft tot en met woensdag gesloten vanwege een onder cliënten van zorgaanbieder Amarant uitgebroken norovirus. De tijdelijke sluiting is voor alle zekerheid met een aantal dagen verlengd, meldt het zwembad op sociale media.

Aquamarant, onderdeel van Amarant, sloot donderdag haar deuren nadat een uitbraak van het norovirus was geconstateerd in De Leijakker. De Leijakker is een woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het zwembad kondigde daarbij aan tot en met maandag niet toegankelijk te zijn voor bezoekers. Die tijdelijke sluiting is nu met twee dagen verlengd.

Een woordvoerder van het zwembad aan de Laguitensebaan benadrukt dat het norovirus, een zeer besmettelijk virus dat buikgriep veroorzaakt, niet in het zwembad is geconstateerd.

"Er is besloten het zwembad tijdelijk te sluiten om elk risico te voorkomen." Volgende week vrijdag vinden er weer zwemexamens plaats. De tijdelijke sluiting betekent dat de geplande proefexamens van vrijdag kwamen te vervallen.