De rotonde bij de Zoomdam gaat donderdag open. De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde begonnen in april van dit jaar en zijn nu dus afgerond.

Het is nog onduidelijk hoe laat de weg precies opengaat, maar automobilisten zouden in ieder geval in de loop van de middag van de weg gebruik kunnen maken.

De nieuwe rotonde moet de Burgemeester Stulemeijerlaan, Zuidzijde Zoom en Halsterseweg op een veilige manier met elkaar verbinden. De werkzaamheden gingen echter wel gepaard met flinke gevolgen voor omwonenden en mensen die erlangs wilden rijden of wandelen. De weg was bijna vijf maanden volledig afgesloten en hoewel de gemeente de werkzaamheden uitgebreid had aangekondigd en de omwonenden allemaal waren ingelicht over de plannen, stonden regelmatig mensen vast voor de afgesloten Zoomdam.

De volledige herinrichting bestond uit het vervangen van de riolering, vernieuwen van kabels en leidingen, vervangen van de verharding van de rijbanen en voetpaden en de aanleg van de rotonde. De totale duur van de herinrichting werd geschat op ongeveer vijf maanden. De aannemer heeft in de zomervakantie doorgewerkt en is nu dus iets eerder klaar dan gepland.