Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur stelt voor de jaren 2019 en 2020een bedrag van in totaal 9.500 euro beschikbaar voor de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding.

De Oranjestichting heeft op basis van de contacten met diverse stichtingen en verenigingen in Etten-Leur een programma voor verschillende doelgroepen samengesteld.

Heemkundekring Jan uten Houte gaat een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het programma leveren; zo komt er een expositie over de bevrijding met militaire spullen, wapens en kleding.

Voor de inrichting van de tentoonstelling zijn twee mannen uit Etten-Leur die militaire spullen verzamelen ingeschakeld, evenals een verzamelaar van illegale blaadjes uit de oorlog.

In oktober wordt de expositie geopend, waarbij ook een boek met oorlogsverhalen wordt gepresenteerd. Diverse Etten-Leurenaren hebben hun belevenissen al op papier gezet en de heemkundekring is nog op zoek naar meer verhalen.

Andere activiteiten waar Jan uten Houte mee bezig is, zijn het samenstellen van een film door Eelco Scheeres, het aanbrengen van een herdenkingstegel ter herinnering aan de jood Samuel Levy, een oecumenische dienst en een scholenproject.