De gemeente Bergen op Zoom is in onderhandeling met busmaatschappij Arriva over de alternatieven voor stadsbussen.

Arriva gebruikt Bergen op Zoom als pilotgemeente voor een nieuwe werkwijze. De meeste stadsbussen verdwijnen en er komt meer aandacht voor vervoer op maat met behulp van deeltaxi's, deelauto's en deelfietsen.

"Wij werden ook geconfronteerd met cijfers waaruit blijkt dat sommige bussen maar vier of acht personen per dag vervoeren", zegt wethouder Patrick van der Velden. Zo'n dienst kan je niet overeind houden, maar er moet wel een goed alternatief zijn."

Toch onderzoek naar mogelijke alternatieven

Toch wordt er gekeken naar mogelijke alternatieven, zoals de inzet van BravoFlex. Dit is een flexibele vervoerservice die op afroep van halte naar halte rijdt.

Daarnaast is de wethouder in gesprek over de bereikbaarheid van de dorpen Halsteren en Lepelstraat. In het nieuwe plan rijdt er geen bus meer door de Dorpsstraat van Halsteren, maar wel langs Halsteren. "Die bus rijdt nu een keer per uur en dat wordt waarschijnlijk twee keer per uur. Dat is voor ons al wel een verbetering."

Daarnaast wordt er gesproken over het realiseren van speciale hubs waar deelfietsen en deelauto's komen te staan. Het is de bedoeling om twee hubs te realiseren: één bij de Olympialaan en één bij het Molenplein. Dit wordt gerealiseerd door Arriva.