Wielrenwedstrijd De Draai wordt dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd in Roosendaal. De organisatie verwacht duizenden bezoekers op de Kade. Dit is het programma voor maandag.

Om 12.00 uur start de Kwalificatie Fixed Gear. In drie heats van dertig minuten wordt bepaald wie er 's avonds de finale mogen rijden. De beste zestien rijders van iedere heat gaan door naar de finale, die om 18.45 uur plaatsvindt.

Anderhalf uur later, om 13.40 uur, rijden de nieuwelingen 40 kilometer en om 14.55 uur start Klaar voor de Start. Tijdens deze activiteiten mogen 75 kinderen over het wielerkoers rijden.

Om 15.15 uur start de 60 kilometer bij de vrouwen. Rond 16.45 uur wordt de eerste dame over de finish verwacht.

Koppeltijdrit en 70 kilometer

De professionals bij de mannen worden om 17.00 uur voorgesteld aan het publiek, waarna zij zich gaan klaarmaken voor een nieuw onderdeel binnen De Draai, namelijk de koppeltijdrit. Zo nemen onder ander Moreno Hofland en Sebastian Langeveld het op tegen Mathieu en David van der Poel.

Om 20.00 uur nemen de mannen het tegen elkaar op in een koers van 70 kilometer. Onder andere Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Mathieu van der Poel en Mike Teunissen doen mee.