De shishalounge aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom moet haar deuren een half jaar sluiten nadat er dinsdagochtend twee vermoedelijke handgranaten werden aangetroffen. De sluiting gebeurt op last van loco-burgemeester Barry Jacobs.

Jacobs neemt de beslissing 'op basis van de beschikbare informatie', meldt een woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom.

De politie kreeg de melding rond 10.25 uur, waarna een gebied van ruim vijftig meter rondom het pand werd afgezet. Omwonenden moesten binnen blijven, de panden zijn niet ontruimd.

Onderzoek naar de vermoedelijke handgranaten is nog niet afgerond. Een politiewoordvoerder bevestigt tegenover NU.nl dat het niet honderd procent zeker is dat het daadwerkelijk om explosieven gaat.

Bezorgde loco-burgemeester: 'dit is onacceptabel'

Desondanks baart het incident Jacobs grote zorgen. "Het is onacceptabel dat geweld op deze manier in een woonbuurt wordt gebracht. Het raakt niet alleen de betreffende ondernemer, maar levert ook gevaar op voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers en daarom vind ik sluiting op dit moment de enige juiste oplossing."

De loco-burgemeester zegt dat een herhaling van de ordeverstoring niet uit te sluiten is "omdat op dit moment niet duidelijk is wat het motief is geweest voor het plaatsen van de handgranaten voor het pand."

Politie op zoek naar getuigen en camerabeelden

De EOD heeft de handgranaten veilig opgeruimd. Ze worden naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor nader onderzoek. De recherche doet verder onderzoek en sprak onder andere met getuigen.

De politie is nog op zoek naar mensen die camerabeelden hebben en mensen die meer informatie hebben over wie de vermoedelijke handgranaten heeft neergelegd.