De politie is dinsdag tijdens een groot witwasonderzoek acht panden in West-Brabant binnengevallen. Zes van de panden staan in Breda. Het gaat om drie panden aan de Haagdijk, één aan de Blauwtjes, één aan de Oleanderstraat en één aan de Slingerweg.

De politie deed het onderzoek naar aanleiding van informatie die een paar maanden geleden binnenkwam. Al snel kwam de politie een echtpaar op het spoor, dat het onderwerp van het onderzoek werd. De politie stuitte op panden in binnen- en buitenland. Ook werden acht dure auto's ter waarde van meerdere tonnen en luxe goederen gevonden.

De politie deed op dinsdag om 9.00 uur invallen in acht panden. Tegelijkertijd werden invallen gedaan in twintig panden in andere landen, waaronder België, Bosnië, Spanje en Slovenië. Daarvoor werd samengewerkt met Europol en Eurojust.

Bij de verschillende invallen zijn veel documenten gevonden die voor het onderzoeksteam van belang zijn. De politie laat weten dat het onderzoek wordt voortgezet, waarbij ook de dinsdag gevonden documenten bestudeerd zullen worden.