De gemeente Roosendaal heeft geen locatie beschikbaar voor de organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding in de gemeente, laat wethouder Klaar Koenraad weten.

Roosendaal kent meerdere particuliere initiatieven van mensen die zich bezighouden met armoedebestrijding. Een aantal van deze initiatiefnemers gaven bij de gemeente aan behoefte te hebben aan een pand, voor opslag van kleding en goederen, maar ook voor het organiseren van activiteiten.

Uit een inventarisatie onder de clubs blijkt dat er een behoefte is aan een ruimte van 300 tot 400 vierkante meter.

"Daarnaast is aangegeven dat de ruimte moet beschikken over kantoorruimte, een keuken, een activiteitenruimte en gelijkvloers moet zijn. De gemeente heeft binnen het maatschappelijk vastgoed geen locatie beschikbaar die voldoet aan de totale gevraagde afmetingen en wensen", aldus de wethouder.

Wethouder roept op tot samenwerking

De gemeente wil geen ruimtes beschikbaar stellen voor individuele gevallen, omdat er volgens de wethouder juist meer samengewerkt moet worden.

"Maar, uit het onderzoek wordt ook duidelijk dat het draagvlak om samen te werken met andere initiatiefnemers ontbreekt. De optie voor een gezamenlijk, gedeeld gebouw is daarmee niet realiseerbaar."

De wethouder roept de initiatiefnemers dan ook op om eerst meer samen te gaan werken.