Frank Vrolijk is aangedragen door de VVD Etten-Leur als nieuwe wethouder. Hij neemt daarmee de plaats in van Martin van der Bijl, die tot de raadsvergadering in september de functie van wethouder blijft vervullen.

Van der Bijl nam in mei afgelopen jaar het besluit om afscheid te nemen als wethouder, vanwege zijn relatie met een communicatie-adviseur van de gemeente Etten-Leur. Hij gaf toen aan dat het een moeilijke beslissing was.

"Ik heb me de afgelopen twaalf jaar met veel plezier en vol overgave ingezet voor Etten-Leur en haar inwoners. Maar ik kies op dit moment voor mijn relatie en onze toekomst samen."

Vrolijk (65) is sinds 2010 raadslid voor de VVD Etten-Leur. Daarnaast is hij jarenlang als vrijwilliger actief geweest en was hij tot voor kort directeur van Kies Uw Accountant B.V.

Als de gemeenteraad instemt met de benoeming van Vrolijk als wethouder, neemt burgerlid Patricia van Baal-Pauwels zijn raadszetel over. Het fractievoorzitterschap komt in handen van Edgar de Jager.

“We zijn blij dat we met Frank Vrolijk een ervaren bestuurder hebben gevonden die zijn rol in het college van B&W naar behoren kan invullen", vertelt De Jager in een persbericht.