Een 29-jarige man die 47 meisjes en jonge vrouwen bedreigde in Steenbergen moet vijf maanden de cel in, bepaalde de rechtbank in Breda vrijdag.

De man uit Steenbergen werd eerder veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Met aftrek van drie maanden voorarrest betekent dit dat hij vijf maanden de cel in moet.

De Steenberger maakte zich tussen 2014 en 2019 veelvuldig schuldig aan het bedreigen van jonge meisjes en vrouwen via de mobiele telefoon en op sociale media. Daarbij verwees hij onder meer naar geruchtmakende moordzaken en zei hij tegen zijn slachtoffers dat hen hetzelfde lot te wachten stond.

De man, die verminderd toerekeningsvatbaar is, ging door met zijn bedreigingen nadat hij hierover door de politie verhoord was en in voorarrest had gezeten.

OM eiste drie maanden onvoorwaardelijk

De officier van justitie had drie maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist, wat overeenkomt met de periode van voorarrest.

Gelet op de ernst en het leed dat de verdachte opzettelijk heeft toegebracht aan zijn slachtoffers, vindt de rechtbank dit niet voldoende. Met een onvoorwaardelijke celstraf van acht maanden, waardoor de man opnieuw de cel in moet, wil de rechtbank hem doordringen van ernst van de zaak en ook enigszins tegemoet komen aan de angst en de boosheid van zijn slachtoffers.