Het aantal fietsstallingsplaatsen op het station van Etten-Leur wordt uitgebreid. Het aantal parkeerplekken gaat omhoog van 1.300 naar 1.500.

De uitbreiding vindt aan de zuidzijde van het station plaats. Hier komt een nieuwe fietsenstalling.

De nieuwe fietsenrekken komen op de plek waar tot voor kort een gebouw van PostNL stond. In de oude situatie hielden medewerkers van sociaal werkvoorzieningschap WVS overdag toezicht, maar deze bewaking verdwijnt.

De gemeente bekijkt of in plaats daarvan mogelijk camerabeveiliging kan worden opgehangen aan zowel de noord- als de zuidzijde van het station.

Fietsers die hun fiets alsnog beveiligd willen wegzetten, kunnen in de toekomst kiezen voor een fietskluis. In totaal komen er 128 hokjes.

Fietsenrekken onderdeel van metamorfose

De nieuwe fietsenrekken maken onderdeel uit van een totale metamorfose van het Etten-Leurse stationsgebied. Zo verhuist ook de bloemenkiosk.

Na de zomer begint de nieuwbouw voor een nieuwe winkel. Als die klaar is, trekt de kiosk daar in.

Aansluitend volgt het bouwrijp maken van terrein rondom de oude bloemenshop en het terrein waar het gebouw van PostNL stond. Daarna begint de bouw van de fietsenstalling aan de zuidzijde van het station.

Voorplein station krijgt opknapbeurt

In de tweede fase gaat de bestaande fietsenstalling achter het Chinees restaurant tegen de vlakte. Dit gebied krijgt dan een nieuwe herinrichting. Als dat klaar is, krijgt het voorplein van het station een opknapbeurt.

Daarna start de aanpak van de Spoorlaan en de Anna van Berchemlaan. Deze inrichting gebeurt ook weer in stappen.