Het Essentgebouw aan het Kadeplein wordt in de tweede helft van 2020 omgebouwd tot een appartementencomplex met dertig woningen, horeca en ruimte voor zakelijke dienstverleners. Dat heeft de gemeente Roosendaal donderdagmiddag bekendgemaakt. Projectontwikkelaar BVR Groep wordt vanaf dat moment eigenaar van het pand.

"Met de gunning van het Essent gebouw zetten we weer een grote stap in de verdere ontwikkeling van Stadsoevers", aldus wethouder Toine Theunis. "We gaan het gebouw hergebruiken met respect voor de architectuur en met behoud van de identiteit. Voor veel Roosendalers is het Essentgebouw een historisch en karakteristiek pand met herinneringen. Dit hebben we met deze nieuwe ontwikkeling kunnen behouden.”

Het huidige gebouw wordt verbouwd naar dertien woningen en appartementen met horeca aan het Kadeplein. Achter het gebouw wordt nieuwbouw gerealiseerd met nog eens zeventien woningen en appartementen. De gebouwen worden in carré gebouwd met een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast hebben alle woningen een eigen terras en worden aangesloten op het warmtenet van DER.