Een jaar geleden kondigde de organisatie van de Bavoloop Rijsbergen aan dat er geen toekomst meer bestond voor het het hardloopevenement. Maar met nieuwe mensen, ideeën en impulsen maakt het evenement nu toch een doorstart. 15 juni staat de 32e editie op het programma.

De organisatie kampte de laatste jaren met een tekort aan bestuursleden, verklaart voorzitter René van Overveld. "Dan heb ik het over mensen die er het hele jaar de schouders onder willen zetten."

Toen de aanvulling van het bestuur uitbleef, werd besloten om te stoppen met de Bavoloop. Dit besluit leverde zoveel reacties op dat Van Overveld een bijeenkomst plande om te spreken over een eventuele toekomst van het evenement.

In totaal kwamen daar 25 mensen op af, waarvan uiteindelijk 18 mensen een functie binnen de organisatie op zich hebben genomen, waar ze zich voor drie jaar aan hebben gecommitteerd. Daardoor heeft de voorzitter voor het eerst in jaren vertrouwen in de toekomst van de Bavoloop. "We hebben nu een goedgevulde pr- en sponsorcommissie, een wedstrijdcommissie en een technische commissie, welke worden gestuurd door ervaren mensen."