De werkzaamheden om de kapel van Saint Louis om te toveren tot een deel van het cultuurcluster gaan van start. Deze week wordt de kapel in de steigers gezet en kan de renovatie van start gaan. De renovatie liep uit doordat er mogelijk een zeldzame vleermuizensoort in het gebouw zit.

Een paar maanden geleden zou al gestart worden met de renovatie van de kapel van Saint Louis in Oudenbosch. De eventuele aanwezigheid van beschermde vleermuissoorten gooide echter roet in het eten. De werkzaamheden werden stilgelegd om een en ander nader te onderzoeken.

"Inmiddels is een fasering van de werkzaamheden afgesproken met diverse partijen. Dat betekent dat er deze week gestart kan worden met het plaatsen van steigers rondom de koepel", aldus de gemeente.

Uit ecologisch onderzoek is namelijk al wel gebleken dat de vleermuizen sowieso niet in de koepel zitten. Tijdens de restauratiewerkzaamheden aan de koepel wordt er in de rest van het gebouw nog een aanvullend onderzoek uitgevoerd.

"Wat de gevolgen zijn voor de verdere planning van de restauratiewerkzaamheden, is op dit moment nog niet bekend. De uitkomsten bepalen of er aanvullende maatregelen voor mogelijk aanwezige vleermuizen genomen moeten worden."