Het Gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft een 32-jarige man uit Bergen op Zoom woensdag veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man stond terecht voor het misbruik van zijn minderjarige nichtje.

Ook legde het Gerechtshof de man drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie op en moet hij zijn nichtje ruim 10.000 euro aan schadevergoeding betalen.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde de man eerder tot een volledig voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur. Het hof vindt de feiten echter dusdanig ernstig dat het een onvoorwaardelijke gevangenisstraf heeft opgelegd.

Het nichtje werd van haar vierde tot veertiende jaar meerdere malen misbruikt door haar neef. Het misbruik vond plaats als de familie samenkwam. Het gebeurde zowel in de woning van het meisje, als in die van haar neef en opa en oma. Later werd het meisje ook misbruikt in de auto van de man.

De verdachte was in de periode van het misbruik tussen de 14 en 24 jaar oud.

Het misbruik kwam aan het licht toen de man zijn daden gedeeltelijk opbiechtte aan zijn tante, de moeder van het slachtoffer. Volgens hem was er slechts sprake van twee misbruikincidenten. Het hof gaat daar niet in mee en acht - evenals de rechtbank - bewezen dat er "veel meer" incidenten hebben plaatsgevonden.