Burgemeester Jacques Niederer sluit met ingang van donderdag 9 mei voor de duur van een half jaar twee panden in Roosendaal waar recent drugs werd gevonden.

Op 6 maart viel de politie een bedrijfspand aan het Scherpdeel binnen. In het achterste deel werd een professioneel en computergestuurde hennepkwekerij gevonden. Deze zat verstopt achter een houten wand en het ging om bedrijfsmatige wietteelt.

De kwekerij leverde een gevaar op voor de omgeving vanwege het hoge energieverbruik. Hierdoor werd het energienetwerk van het industrieterrein overbelast, aldus een medewerker van Enexis.

Later in de maand, op 27 maart, stuitte de politie in een woning aan de Dr. Brabersstraat op een grote hoeveelheid harddrugs. Het ging hierbij om hoeveelheden pillen, poeders, GHB en blokken samengeperste substanties. Uit testen bleek dat het ging om harddrugs.

In de woning werd ook een groot kapmes en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen. Zowel de bewoner als de eigenaar van de woning zijn over de sluiting geïnformeerd.