De provincie Noord-Brabant en de gemeente Moerdijk hebben groen licht gekregen voor de plannen voor de aanleg van de noordelijke randweg Zevenbergen. De Raad van State heeft woensdag de beroepschriften verworpen die ingediend waren door twee grondeigenaren. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

De grondeigenaren vroegen de Raad van State om het plan van de randweg te verwerpen omdat de gemeente Moerdijk te weinig rekening zouden houden met hun belangen. De Raad van State ging niet mee in hun argumenten en stelde de gemeente in het gelijk.

Met de uitspraak is de aanleg van de noordelijke randweg een stap dichterbij. Wethouder Thomas Zwiers is er blij mee: "De randweg zorgt ervoor dat het verkeer in en rond Zevenbergen straks een stuk beter doorstroomt."

Randweg wordt zo'n twee kilometer lang

De randweg, die wordt aangelegd in opdracht van de provincie Noord-Brabant, wordt zo'n twee kilometer lang en loopt met een boog om het noordelijk deel van Zevenbergen heen.

Zodra deze nieuwe 80-kilometerweg er ligt, wordt de huidige provinciale weg die vlak langs Zevenbergen loopt, afgeschaald tot een gemeentelijke weg. In die weg komt een brug, waarmee de Zevenbergse haven die op dit moment wordt aangelegd voor boten bereikbaar wordt.

Provincie in overleg met grondeigenaren

De provincie Noord-Brabant is in overleg met grondeigenaren over de aankoop van de benodigde gronden voor de aanleg van de weg.

Komen de partijen er samen uit, dan start de aanleg van de randweg naar verwachting in 2020. Lukt de aankoop niet, dan volgt onteigening. De start van het werk zal dan op zijn vroegst in 2021 zijn.