In de wijk Bosselaar-Zuid in Zevenbergen komen tachtig meer woningen dan gepland. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

De ontwikkelcombinatie Bosselaar-Zuid heeft hiervoor een verzoek ingediend. Dat betekent dat er ruimte komt voor 655 woningen in plaats van de geplande 575.

"Het plangebied wordt niet groter, maar er komen meer appartementen. Er blijkt veel meer vraag te zijn naar woningen in het goedkopere segment dan naar twee-onder-één-kappers en vrijstaande huizen", licht wethouder Désirée Brummans toe.

Het gemeentebestuur heeft voor de extra woningen wel een aantal randvoorwaarden opgesteld. Zo dienen veertig sociale huurwoningen uiterlijk eind 2020 in aanbouw te zijn. Ook komt er een extra speelvoorziening.

College eist levensloopbestendige woningen

Verder eist het college dat er 113 levensloopbestendige woningen komen. Dit zijn huizen die zonder trappen bereikbaar zijn en waarvan alle voorzieningen zich op de begane grond bevinden.

"Het wordt zo een heel gemêleerde wijk. Het is mooi dat we een extra versnelling kunnen toepassen. Daarbij leveren we niet in op de leefomgeving", vindt Brummans. De gemeente legt ook het accent op duurzaamheid.

De woningen in Bosselaar-Zuid worden zo energieneutraal mogelijk gebouwd en krijgen geen aansluiting op het gasnet.