De politie heeft woensdag beslag gelegd op zeventien auto's aan de Stijn Streuvelslaan in Etten-Leur. Ook werden 28 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole die de politie uitvoerde samen met de Belastingdienst.

In totaal legde de Belastingdienst beslag op 36 auto's, maar 19 belastingschuldigen mochten uiteindelijk alsnog doorrijden. Zij krijgen nog de gelegenheid om "hun zaakjes op orde te krijgen". Wat precies van hen wordt verwacht, is niet bekend gemaakt.

Naast de beslaglegging hield de politie tijdens de verkeerscontrole een twintigjarige man uit Prinsenbeek aan voor het bezitten van een imitatievuurwapen. Daarnaast inden de politie en de Belastingdienst vier openstaande boetes met een totaalbedrag van 1.681 euro en incasseerden zij voor 38.000 euro aan openstaande vorderingen.

Bij de controle was er speciale aandacht voor zogenoemde "patsers". Dat zijn personen met "grote auto's", "dure kleding" en een "opzichtige levensstijl", waarvan de politie niet heeft kunnen achterhalen waar hun vermogen vandaan komt. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de spullen afkomstig zijn uit criminele activiteiten. De politie voert deze controles uit samen met de Belastingdienst en de Sociale Dienst.