De hoofdlocatie van het nieuwe Bravis Ziekenhuis komt toch langs de A58 op de locatie Bulkenaar in Roosendaal. Dat heeft Hans Ensing dinsdagochtend, namens de Raad van Bestuur, bekendgemaakt.

Samen met bestuurslid Bianka Mennema en Richard Pal, voorzitter van de medische staf, werd toelichting gegeven op de totstandkoming van deze beslissing.

De Raad van Bestuur heeft zich in de zoektocht naar een nieuwe locatie gefocust op verschillende uitgangspunten. De nieuwe locatie moet centraal gelegen zijn, daarnaast moet het goed bereikbaar zijn vanaf een snelweg en met openbaar vervoer en in verbinding staan met stedelijk gebied.

De nieuwe hoofdlocatie moet daarnaast voldoen aan de wettelijke eisen voor acute opvang en geboortezorg. Er moet voldoende oppervlakte beschikbaar zijn in verband met parkeermogelijkheden en mogelijke toekomstige uitbreidingen, al dan niet met samenwerkingspartners, en de locatie moet op korte termijn realiseerbaar zijn.

Het Bravis Ziekenhuis wil in 2025 één nieuwe hoofdlocatie hebben.

Ziekenhuis werkt nu met twee hoofdlocaties

Op dit moment werkt het ziekenhuis met twee hoofdlocaties. Eén in Roosendaal en één in Bergen op Zoom.

Beide ziekenhuizen beschikken op dit moment over een spoedeisende hulp en intensive-care afdeling en dat is een kostbare aangelegenheid. Daarnaast stammen beide ziekenhuizen uit 1968 en de gemiddelde levensduur van een ziekenhuis is zestig jaar.

Dat gaf het ziekenhuis reden om na te denken over een nieuwe toekomstbestendige hoofdlocatie. De huidige percelen zijn echter te klein voor de nieuwe hoofdlocatie, daarom moest het ziekenhuis op zoek naar een nieuwe locatie.