De politie heeft dinsdag rond 13.00 uur een 45-jarige man uit Amersfoort en een 38-jarige man uit Algerije aangehouden op een parkeerplaats langs de A-58 bij Etten-Leur op verdenking van heling en drugsbezit.

In de auto van het tweetal werd voor 1700 euro aan gestolen kleding aangetroffen afkomstig uit winkels in Roosendaal en Goes. Ook vonden agenten tientallen pakketjes cocaïne en vermoedelijk andere drugs in de auto.

Twee agenten van het Flexteam surveilleerden dinsdagmiddag onopvallend over de Dominestraat in Roosendaal. Hen viel een geparkeerde auto op met een man achter het stuur. Het kenteken bleek op naam te staan van een vrouw uit Amersfoort.

De bestuurder stapte uit om een sigaret te roken, maar haastte zich terug de auto in toen een andere man aan kwam rennen en op de bijrijdersstoel plaatsnam. Samen reden ze weg richting de Brugstraat.

Agenten zagen 'bobbel' op rug verdachte

De agenten in burger namen contact op met geüniformeerde collega’s met het verzoek een controle in te stellen. Dit gebeurde op de parkeerplaats bij het tankstation de Schouwenaar ter hoogte van Etten-Leur.

De agenten zagen dat de 37-jarige bijrijder een bobbel op zijn rug had net boven zijn broeksband. Dat bleken twee gloednieuwe voetbalshirts van Real Madrid en Paris Saint Germain te zijn. In de kofferbak werden drie dure broeken en drie andere kledingstukken aangetroffen.

Kleding afkomstig uit winkels in omgeving

Deze bleken gestolen te zijn uit winkels in Roosendaal (Dokter Brabersstraat en Nieuwe Markt) en Goes (Kreukelmarkt).

Bij onderzoek aan de kleding van de chauffeur werden 32 pony packs met cocaïne en 43 andere pakketjes met een korrelige witte stof aangetroffen, vermoedelijk bevatten die ook drugs