Negen half- en onverharde wegen in het buitengebied van Roosendaal bevatten op dit moment asbestdeeltjes, blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Roosendaal uit heeft laten voeren.

Afgelopen jaar heeft de gemeente deze wegen laten onderzoeken, omdat er in het verleden voor deze wegen soms materialen gebruikt werden die mogelijk asbest bevatten. Dat blijkt nu dus ook het geval te zijn.

Daarbij gaat het om de Bameerweg, de Bergsebaan, de Brammeweg, de Broekakkerstraat, de Herelsestraat, de Hollandse dreef, de Veldweg, de Visdonkseweg en de Vroenhoutseweg.

GGD: 'Geen reden tot ongerustheid'

"Dit betekent dat bepaalde delen van deze wegen volgens de wet moeten worden gesaneerd", aldus de gemeente. Samen met de GGD is gekeken naar mogelijk gezondheidsrisico's.

"Deze zijn te verwaarlozen en er is dus geen reden tot ongerustheid. De concentratie is zo laag dat de GGD geen risico's voor de volksgezondheid verwacht."

Op 15 april start de firma Bax met de werkzaamheden. Die worden uiteraard strikt volgens de wettelijke voorschriften uitgevoerd. De verwachting is dat de werkzaamheden per plek ongeveer 5 dagen duren.